Kuchnia

Na ostro

Pieczarki faszerowane bryndzą


pół kg pieczarek równej wielkości
8 łyżek bryndzy
mały pęczek świeżych ziół: natki pietruszki, szczypiorku, także szczypiorku czosnkowego, jeśli ktoś wyhodował
3 ząbki czosnku
łyżka startego żółtego sera
4 łyżki masła
świeżo zmielony czarny pieprz
sól

Pieczarki oczyszczam i myję, oddzielam trzonki od kapeluszy. Trzonki drobno kroję. Czosnek obieram i drobno siekam, siekam też zioła.

Kapelusze w całości obsmażam na maśle i odstawiam.

Na tej samej patelni podduszam trzonki pieczarek i mieszam je z bryndzą, tartym serem, czosnkiem i ziołami. Masę przyprawiam solą i pieprzem i napełniam nią kapelusze.

Układam je w żaroodpornym naczyniu i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation