Kuchnia

Kuchnia winegrety winegreta.blog.pl

Składniki:

•3/4 szklanki cukru
•5 żółtek
•2 łyżki kakao
•2 szklanka mleka
•1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
•3/4 kostki masła
•budyń waniliowy
•2 galaretki truskawkowe
•1 opakowanie biszkoptów okragłych
•owoce w tym muszą być banany
W małym rondelku utrzeć kogiel mogiel z żółtek i 3 łyżki cukru, do niego dodać budyń, pół szklanki mleka i mąkę. Resztę mleko zagotować i wlać kogiel mogiel, mieszająć doprowadzić do wrzenia i do ściśnięcia się budyniu. Pozostawić go do całowitego wystygnięcia w zimnym miejscu. Masło rozetrzeć, dodając po łyżce budyniu. Podzielić masę na pół i do jednej dodać kakao.

1 galaretke rozpuścić we wrzatku i maczając w niej biszkopty układać na tortownicy. Na biszkopty ułozyć banany, przykryć masą kakaową na to dać jakieś inne owoce i położyć znowu maczane w galaretce biszkopty, na to owoce i biała masa. Na koniec wyłożyć inne owoce i zalać drugą galaretką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation