Kuchnia

party Food

Pomidorki świetnie sprawdzają się jako przekąska na imprezie.Sam farsz wydaje się być dość intensywny,ale w połączeniu z pomidorkami wyłącznie cieszy nasze podniebienie.
Składniki:
250g pomidorków koktajlowych
5-6 jajek
4 fileciki anchois
10 oliwek
około 2-3 łyżki majonezu
pieprz kolorowy
sól
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo,studzimy.Obieramy ze skorupki i kroimy na pół.Zółtka przekładamy do miseczki a białka ścieramy na tarce o drobnych oczkach i dodajemy do żółtek.Do jajek dodajemy posiekane fileciki anchois,oliwki i pieprz.z solą raczej bym uważała,gdyz anchois są dosyć intensywne w smaku.Pomidorki myjemy.Odkrawamy w każdym górę tak,aby powstały czapeczki.Wydrążamy z pomidorków miąższ,choć nie jest to łatwe.Ja użyłam do tego małego ostrego nożyka i malutkiej łyżeczki,a raczej jej rączki.Pomidorki nadziewamy przygotowanym farszem,przykrywamy czapeczkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation