Kuchnia

Łasuch

Penne ze szpinakiem, kurczakiem w sosie śmietanowym

Składniki:
ok. 200g makaronu
50g szpinaku (u mnie mrożony)
pojedyncza pierś z kurczaka
ząbek czosnku
pół szklanki śmietany 18%
trochę wody
pieprz i sól do smaku

Makaron ugotować al dente.
Szpinak wyłożyć na patelnię, smażyć chwilę, aby zmiękł, wyjąć z patelni i odsączyć z wody. Pierś z kurczaka umyć, pokroić w paseczki, usmażyć. Pod koniec smażenia dodać pokrojony ząbek czosnku.
Dodać szpinak; wlać do patelni ok. 1/4 szklanki wody; dodać pół szklanki śmietany; doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Gotowy sos wlać do makaronu, wymieszać.
Smacznego !
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation