Kuchnia

ciasta

Miętowe cukierki w czekoladzie
(12 sztuk):

3/4 szklanki cukru pudru (plus wiecej)
2 lyzki śmietanki kremówki
1/2 łyżeczki zielonego barwnika spozywczego
1 lyzeczka mietowego ekstratu (mietowe krople z herbapolu)

ponadto:
cukier puder do podsypywania
mleczna czekolada do maczania

w miseczce polaczyc cukier puder ze smietanka kremowka, barwnikiem oraz ekstratem mietowym. mieszac na jednolita mase. jesli jest za rzadka, dodac wiecej cukru pudru.
z masy rolowac walek maczajac palce w cukrze pudrze.
na posypanej cukrem pudrem desce polozyc walek z masy. pokroic go na rowne cukierki. ukladac cukierki na folii aluminiowej.
odstawic na jakis czas do lodowki do stwardnienia.
czekolade rozpuscic w mikrofali. cukierki nadziewane wykalaczka maczac w czekoladzie. suszyc na kratce.
trzymac w lodowce, ale wyjmowac chwile przed podaniem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation