Kuchnia

Kulinaria

Szaszłyki z kolorowych warzyw - składniki:
2 młode cukinie
po 1 papryce żółtej i czerwonej
2 cebule (biała i czerwona)
10-15 małych pieczarek
10-15 pomidorków koktajlowych
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka bazylii
sól
pieprz
Szaszłyki z kolorowych warzyw - sposób przygotowania:
Pieczarki i warzywa umyj i osusz, z papryk usuń gniazda nasienne. Cukinie pokrój na grube plastry, cebule na cząstki, papryki na kwadraty. Na szpadki nadziewaj na przemian kawałki cukinii, papryki i cebuli, pieczarki i pomidorki. Wymieszaj bazylię i oregano z solą i pieprzem, mieszanką posyp warzywne szaszłyki. Skrop oliwą i piecz na grillu około 20 minut, często obracając.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation