Kuchnia

Na śniadanie i nie tylko

Składniki:
4 porcje

4 bułki tostowe (te, które kupuję w Lidlu są już przekrojone)
8 plasterków cienko pokrojonego wędzonego boczku
4 duże jajka
4 plastry sera topionego cheddar
ketchup
musztarda
sól
pieprz
masło (do usmażenia jajek)

Wykonanie:

Na małej patelni rozpuszczamy odrobinę masła. Wykorzystując okrągłą metalową foremkę, wbijając jajko w jej środek, przygotowujemy jajka sadzone. Z wierzchu lekko posypujemy jajko solą i pieprzem.
Drugą patelnię rozgrzewamy i układamy na niej boczek. Smażymy go z obu stron, aż tłuszcz się wytopi i stanie się chrupiący.
W międzyczasie tostujemy bułki, aż staną się przyrumienione i chrupiące.
Na spodzie każdej bułki układamy po kolei: jajko, ser, 2 plasterki bekonu. Polewamy ketchupem i musztardą. Przykrywamy drugą połówką bułki.
Oczywiście najlepiej, jak uda nam się tak wszystko zgrać tak, aby wszystko było ciepłe jednocześnie :)

Smacznego!

ze strony http://panismaczna.com/?p=1981
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation