Kuchnia

Kuchnia

Viva Mexico!!! Tortilla.

½ kg mięsa (ja kupiłam pierś z kurczaka i indyka)
Sos pomidorowy lub pomidory
Kukurydza
Czerwona fasola
Czosnek
Cebula
Szczypiorek
Sałata
Śmietana
Placki tortilla
Przyprawy: pieprz czarny i biały, sól morska, przyprawa meksykańska,

Cebule pokrojoną w kostkę podsmażyć na oliwie, dodać mięso, czosnek i przyprawić. Podsmażyć. Dodać sos pomidorowy i dusić 10 do 15 min co jakiś czas mieszając. Dodać odsączoną fasolę i kukurydzę i podgotować chwilkę.
Piekarnik nagrzać do 200st.C, tortille zmoczyć wodą i wstawić na 1 minutę do piekarnika.
Nałożyć sałatę, farsz i kleks śmietany. Związać szczypiorkiem.
Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation