Kuchnia

ciasta, desery

Ciasto kawowe z masą brzoskwiniową przepis - Galeria - Gotujmy.pl
Ciasto z dodatkiem kawy rozpuszczalne przełożone delikatną masą brzoskwiniową. Idealne na przyjęcie w upalne dni.

trudność: średne
czas: powyżej 60 min

Ciasto kawowe z masą brzoskwiniową - SKŁADNIKI:
Ciasto I
7 białek
szklanka cukru pudru
2 łyżki mąki zwykłej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
łyżeczka proszku
kawa rozpuszczalna
Ciasto II
7 żółtek
2 jajka
2/3 szklanki cukru pudru
2 łyżki oleju
łyżeczka proszku
szklanka mąki
Masa
puszka brzoskwiń
1 galaretka brzoskwiniowa
2 łyżki wody
3 łyżki cukru
2 żółtka
1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
500 ml śmietany kremówki
Ciasto kawowe z masą brzoskwiniową - PRZYGOTOWANIE:
Ciasto I - białka ubić z cukrem, wsypać mąkę - połączyć. Dodać proszek, nałożyć ciasto do blaszki - posypać kawą. Ciasto II - żółtka, jajka i cukier utrzeć dodać olej, mąkę, proszek całość dokładnie połączyć. Wylać ciasto na I ciasto. Piec 30 minut w temperaturze 180. Po upieczeniu przekroić na pół. Masa - brzoskwinie pokroić w kostkę. Sok z brzoskwiń gotujemy z cukrem. Wodę, żółtka, mąkę wymieszać - dodać do gotującego się soku ugotować budyń zdjąć z ognia wsypać galaretkę i pokrojone brzoskwinie, odłożyć do ostygnięcia. Ubijamy kremówkę dodajemy ostudzoną masę. Upieczone przekrojone ciasta przekładamy masą, wierzch posypujemy cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation