Kuchnia

Przepisy

Składniki:

- 500 g mięsa mielonego (dałam z indyka, bo takie miałam, ale wołowina będzie dużo lepsza)

- 1 zielona papryka

- 1 cebula

- 2 marchewki

- 1 puszka czerwonej fasoli

- ostra papryka

- słodka papryka

- sól

- pieprz

- rozmaryn

- 1 łyżka koncentratu pomidorowego

- olej do smażenia

Dodatkowo:

- sos salsa

- gęsta śmietana

- świeże warzywa (u mnie sałata, pomidor, cebula, zielony ogórek)

- tarty cheddar

- tortille

Cebulę siekamy i wrzucamy na rozgrzany olej na patelni. Podsmażamy, aż się zezłoci. Dodajemy mięso i smażymy, aż zmieni kolor. Następnie wrzucamy pokrojoną w kostkę paprykę, startą na dużych oczkach marchew i fasolę. Całość dusimy pod przykryciem około 10 minut (jeśli trzeba podlewamy odrobiną wody). Przyprawiamy koncentratem, paprykami, solą, pieprzem i rozmarynem do smaku.

Placki tortilli delikatnie (!) podgrzewamy (można w mikrofali, wówczas pozostają miękkie). Nakładamy farsz mięsny, świeże warzywa i całość polewamy sosem salsa i gęstą śmietaną, a następnie posypujemy startym chedarem. Zawijamy tworząc wrap (najpierw zawijamy dolną krawędź do środka, a następnie boki).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation