Kuchnia

kuchnia - mieso, wedliny, drob, ryby, zapiekanki

zapiekanka pasterska... - - mniam....mniam... - bloog.pl


Wołowina mielona 600 g
Marchew 2szt
Cebula 2szt
Czosnek 3 ząbki
Pomidory 200g u mnie z puszki i dodałam trochę sosu
Ziemniaki gotowane 1 kg
Pietruszka korzeń 300 g
Masło 100 g
Chrzan 2 łyżki
Sól, pieprz,
Tymianek, liście laurowe


Marchew kroimy w grubą kostkę, cebulę podobnie, ząbki czosnku i przesmażamy na oleju. Dodajemy wołowinę mieloną, tymianek, liście laurowe. Dusimy pod przykryciem, pod koniec dodając pomidory. Ugotowane ziemniaki przeciskamy na puree, dodajemy rozgniecione pietruszki, masło i chrzan. Doprawiamy solą, pieprzem. Masę mięsną rozkładamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy warstwą puree i zapiekamy na złoty kolor.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation