Inne

kawa czy herbata

przepis na kawę - Kawa pomarańczowa z bitą śmietaną - Przepisy kulinarne Tesco
Pokrój w kosteczkę skórkę pomarańczy i smaż przez ok. 6 min na łyżce miodu.

Przygotuj kawę: 2 czubate łyżki kawy zalej około 170 ml gorącej wody.

Przygotuj czekoladę: rozpuść czekoladę na parze, kładąc talerz z czekoladą na wierzch garnka z gotującą się wodą. Możesz też roztopić czekoladę w garnuszku z mlekiem na wolnym ogniu. Gdy czekolada połączy się z mlekiem dodaj łyżeczkę kakao i cukier waniliowy. Mieszaj, aż wszystkie składniki się połączą ze sobą, a cukier się roztopi. W miarę potrzeb możesz zwiększyć ilość mleka, wtedy kawa będzie bardziej delikatna i mniej esencjonalna.

Na dno dużej, gorącej filiżanki lub wysokiej szklanki połóż plaster pomarańczy, wlej kawę i czekoladę, na górę połóż kolejny plaster. Udekoruj bitą śmietaną, posyp cynamonem i dodaj ciepłą skórkę pomarańczy w miodzie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation