Kuchnia

przetwory

Marynujemy - Zdjęcia na osi czasu
Marynowane ogórki po ormiańsku

Składniki:
•Ogórki (krótkie) - 2 kg
•Papryka - 1 szt
•Ocet winny biały 6% JAMAR - 1 szkl
•Estragon - 3 gałązki
•Kolendra - trochę
•Czosnek - 1 główka
•Woda - 5 szkl
•Liść laurowy - 3 szt
•Pieprz czarny - 3-4 ziarna
•Ziele angielskie - 3 ziarna

Wykonanie:

Wodę z cukrem i przyprawami korzennymi gotować pod przykryciem na małym ogniu ok. 10 minut, dodać ocet i sól, zagotować. Umyte ogórki wrzucić na 2 minuty do wrzątku , wyjąć na sito, przelać zimną wodą i osuszyć. W słoikach przełożyć je paskami papryki, ząbkami czosnku, liśćmi estragonu i kolendry. Zalać przestudzoną marynatą, słoiki szczelnie zamknąć i pasteryzować ok. 10 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation