Kuchnia

smaczna kuchnia

Ciasto cytrynowe

225 g. miękkiego masła
225 g. cukru
275 g. mąki
4 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki mleka
otarta skórka z 2 cytryn

Masło ucieramy z cukrem aż uzyskamy białą masę.Dodajemy po jednym jajku ,dobrze mieszając za każdym razem.Przesiewamy mąkę z proszkiem i dodajemy do masy.Dolewamy mleko i skórkę cytrynową.Gdy wszystkie składniki dobrze się połączą,wylewamy masę na blaszkę 23x30cm.Pieczemy w 160 stopniach przez około 35 minut.

175 g. cukru kryształu
sok wyciśnięty z 2 cytryn

Cukier mieszamy z sokiem cytrynowym.Mieszanką polewamy CIEPŁE ciasto.Ciasto musi być ciepłe żeby sok cytrynowy przedostał się do środka ciasta,a cukier pozostał na wierzchu tworząc chrupiący wierzch
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation