Kuchnia

☆ Kulinarne ☆ - Potrawy mięsne - Wołowina, Wieprzowina, kiełbasa ☆

Młoda kapusta z koperkiem i skwarkami do obiadu.



Składniki :
1 średnia młoda kapusta
1 cebula
2 młode marchewki
2 łyżki smalcu ze skwarkami
1 baldachim świeżego lub suszonego kopru
1 płaska łyżka kminku
sól
pieprz
woda
Sposób wykonania :
Oczyszczoną i opłukaną kapustę drobno szatkujemy, wsypujemy do większego garnka. Zalewamy wodą , dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę i cebulę , oraz pozostałe składniki. Gotujemy, aż kapusta będzie miękka. Nadmiar wody odcedzamy, doprawiamy do smaku pieprzem i solą . Baldachim kopru wyjmujemy i wyrzucamy. Podajemy do obiadu np. z ziemniakami i mięsem.


Smacznego ! .
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation