DIY - zrób to sam

DIY

2/15 superodchudzających produktów.

Jajka
Do­star­cza­ją dużej ilo­ści biał­ka bar­dzo wy­so­kiej ja­ko­ści. Uzna­wa­ne jest ono za wzór pro­te­iny, a or­ga­nizm przy­swa­ja je pra­wie w 100%. Duża por­cja biał­ka sprzy­ja ak­ty­wo­wa­niu prze­mia­ny ma­te­rii i uła­twia spa­la­nie tłusz­czów (to za­słu­ga li­po­pro­te­in: le­cy­ty­ny i cho­li­ny). Jak po­ka­zu­ją ba­da­nia z Lo­uisia­na State Uni­ver­si­ty, ko­bie­ty, które ogra­ni­cza­ją spo­ży­wa­ne ka­lo­rie, a jedzą co­dzien­nie jajko na śnia­da­nie, chud­ną wię­cej niż te, które tego nie robią. Ucze­ni udo­wod­ni­li rów­nież, że jajko zje­dzo­ne rano daje na dłu­żej uczu­cie sy­to­ści. Jedz jajka w po­sta­ci ja­jecz­ni­cy (to naj­bar­dziej sy­cą­ce i przy­spie­sza­ją­ce me­ta­bo­lizm danie), omle­tu z do­dat­kiem wa­rzyw i chu­dej wę­dli­ny, a także past (z serem i ry­ba­mi) do pie­czy­wa. Jeśli masz wy­so­ki po­ziom cho­le­ste­ro­lu, za­mień jajka kurze na prze­piór­cze.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation