Kuchnia

KANAPECZKI

Przekąski z ciasta francuskiego z serami i cukinią


Skladniki:

ser feta - opakowanie 100 gram
parmezan - 50 gram
2 małe cukinie
liście świeżej bazylii, rozmarynu, zielonej pietruszki
2 ząbki czosnku
sól, pieprz, oregano
ciasto francuskie - 2 opakowania

Sposób przygotowania:

cukinie ścieramy na tarce o dużych oczkach
parmezan ścieramy na tarce o średnich oczkach
za pomoca blendera miksujemy fetę, starty parmezan, zioła, sól, pieprz, czosnek
dodajemy utartą cukinię, mieszamy całość łyżką
wykrajamy kółeczka z ciasta francuskiego, wkładamy je do foremek ( najlepiej metalowych, w silikonowych trochę zaparzają się)
nakładamy nadzienie do każdej foremki wypełnionej ciastem
pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 20-30 minut, do przyrumienienia ciasta. Pieczemy na początku z wykorzystaniem termoobiegu, jak ciasto podrośnie przełączamy piekarnik na opcję "grzanie dołu piekarnika"

Przepis ze strony
http://tapasdecolores.blogspot.co.at/2013/01/przekaski-z-ciasta-francuskiego-z.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation