Kuchnia

Przepisy

Ciasto kokosowe z pomaranczami

skladniki:
•0,5 cytryny
•2 jajka
•150g cukru pudru
•275g wiorkow kokosowych

dekoracja:
•3 pomarancze
•2 mandarynki
•5 lyzek dzemu pomaranczowego
•1 galaretka pomaranczowa


wykonanie:
Cytryne nalezy spazyc, osuzyc i z polowy zestrzec skorke oraz wycisnac sok do miseczki.
Do soku dodajemy cukier puder i jajka. Ubijamy to okolo 10 minut, a nastepnie dodajemy wiorki kokosowe i otarta skorke. Wszystko dokladnie mieszamy i przekladamy na blache wylozona pergaminem.
Ciasto nalezy dobrze wygladzic rownoczesnie formujac brzegi okolo 1cm.
Blacha jakiej uzylam do ciasta miala wymiary 21x33cm.
Ciasto wkladamy do piekarnika nagrzanego do 150°C i pieczemy je 20 minut.
Po upieczeniu ciasta jeszcze cieple smarujemy 3 lyzkami dzemu pomaranczowego. Nastepnie ukladamy na nim pomaraczne i mandarynki.
Galaretke przygotowujemy z 200ml wody i 2 lyzkami dzemu pomaranczowego. Gdy zacznie sie scinac zalewamy nia owoce i odstawiamy do lodowki.
Smacznego!

http://przysmakikarolki.blogspot.se/2010/11/kokos-i-pomaraczne.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation