Kuchnia

Kulinaria

CYTRYNOWE CIASTKO Z FILIŻANKI

1 jajko
2 łyżki cukru
szczypta soli
łyżka soku z cytryny + skórka
3 łyżki oleju
1 łyżka jogurtu naturalnego
5 łyżek mąki
pół łyżeczki proszku do pieczenia

1. Trzepaczką lub mikserem dokładnie roztrzepać jajko z dodatkiem cukru i soli.
2. Dodać sok z cytryny i otartą skórkę z jej połówki oraz olej i jogurt.
3. Mieszać do uzyskania gładkiej masy.
4. Dodać mąkę z dodatkiem proszku do pieczenia.
5. Przełożyć masę do dwóch niewielkich filiżanek.
6. Podgrzewać w kuchence mikrofalowej na mocy 800w przez ok. 2,5 – 3,5 minuty.
7. Można przyozdobić ciasto bitą śmietaną i pozostałą skórką z cytryny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation