Kuchnia

kuchnia

Sałatka z arbuzem i rukolą - składniki
1 arbuz,
1 opakowanie sera feta,
pół opakowania ziaren słonecznika,
rukola,
oliwa z oliwek,
paczka czipsów Chrupiące Plasterki Truskawki,
sól,
pieprz
Sałatka z arbuzem i rukolą - sposób przygotowania
Schłodzony w lodówce arbuz pokrój na kawałki.
Rukolę umyj, osusz listki i połącz z arbuzem, dodając do smaku odrobinę oliwy z oliwek oraz sól i świeżo mielony pieprz.
Ziarna słonecznika upraż na suchej patelni, dzięki temu będą one mieć wyjątkowy aromat i smak.
Dodaj ostudzony słonecznik do mieszanki arbuza i rukoli, wszystko wymieszaj. Do sałatki dodaj fetę – pokruszoną lub pokrojoną w kostkę, wedle upodobań. Schłodz całość w lodówce. Przed podaniem sałatkę posypać chrupiącymi plasterkami truskawki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation