Kuchnia

zaprawy

dżem z zielonych pomidorów

Jest pyszny i ciągle zadziwia swoim smakiem. Musicie go zrobić.


1 kg zielonych pomidorów
1/2 kg cukru
sok z połowy cytryny (ja użyłam soku z mirabelki)

Pomidory myjemy i kroimy na kawałki. Podsmażamy przez chwilę, aby zmiękły i studzimy. Następnie miksujemy za pomocą blendera i ponownie wrzucamy na patelnię. Dodajemy cukier i sok, często mieszając smażymy, aż cukier się rozpuści, a sok z pomidorów odparuje i dżem zgęstnieje. Gotowy przelewamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i studzimy do góry dnem.
**Wieczko musi być wklęśnięte.


Musicie koniecznie wypróbować ten prosty przepis. Do tego ciepła grzaneczka i pyszna kawa. Tak rozpoczęty dzień z pewnością będzie fantastyczny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation