Kuchnia

Do chleba

Pasta z papryki z ziarnami słonecznika Justyny


Składniki:

2 papryki
½ szkl oleju
4 łyżki ziaren słonecznika
kilka liści bazylii
1 łyżeczka miodu
2 łyżki sosu sojowego
1 ząbek czosnku
2 łyżki soku z cytryny
pieprz

Sposób wykonania;
Paprykę wstawić do rozgrzanego piekarnika i opiec ze wszystkich stron po czym ją wyjąć i od razu przełożyć do foliowego woreczka.
Tak pozostawić do ostygnięcia, wówczas obrać ją ze skórki usuwając gniazda nasienne.
Dodać do niej olej, ziarna słonecznika, bazylię, miód, sos sojowy oraz czosnek.
Całość dokładnie zmiksować na jednolitą pastę.
Na koniec doprawić jeszcze do smaku sokiem z cytryny oraz pieprzem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation