Kuchnia

Kuchnia z sercem.

Czekoladowe naleśniki z ricottą i pomarańczami
Składniki na 8 szt.

Ciasto:
2 szklanki mąki
2 jaja
2 łyżki cukru
2 łyżki kakao
3 łyżki oliwy
1,5 szklanki mleka
1,5 szklanki wody gazowanej

Nadzienie:
400g serka ricotta
1 łyżka cukru pudru z prawdziwą wanilią
4 duże pomarańcze

Do dekoracji:
bita śmietana
roztopiona czekolada

Ubić jajka z cukrem na puszystą masę. Mąkę wymieszać z kakao i przesiać do masy. Wlać mleko, wodę gazowaną i oliwę. Wszystko dokładnie zmiksować. Odstawić na 15 minut.

W tym czasie utrzeć serek z cukrem pudrem. Umyć pomarańcze. Ściąć z nich skórkę od strony szypułki go dna kwiatowego, aż będzie widoczny miąższ. Następnie ostrym nożykiem wyciąć cząstki z pomiędzy białych błon.

Usmażyć osiem naleśników na lekko natłuszczonej patelni. Rozsmarować na każdym warstwę serka. Ułożyć na nim cząstki pomarańczy i zwinąć w rulon. Udekorować bitą śmietaną i roztopioną czekoladą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation