Kuchnia

Kulinaria

Czekoladowe brownie.

BROWNIE CZEKOLADOWE

SKŁADNIKI:
• 1 i 1/3 szklanki mąki
• 1 szklanka cukru
• 200 g masła
• 200 g gorzkiej czekolady
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• 3 jajka

PRZYGOTOWANIE:

1. Do małego garnuszka wrzuć połamaną na kawałki czekoladę, oraz masło. Podgrzewaj na niewielkim ogniu mieszając do momentu, w którym czekolada i masło się roztopią, a następnie wystudź.
2. W misce wymieszaj mąkę i proszek do pieczenia.
3. Dodaj jajka i cukier do czekoladowej masy, zmiksuj dokładnie.
4. Cały czas miksując wsypuj mąkę aż składniki się połączą.
5. Wylej ciasto na blachę wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia.
6. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30-40 minut.

http://vumag.pl/szczypta-inspiracji/brownie-gotowych-na-wszystko,59275.html

zob: http://www.frommovietothekitchen.pl/2013/07/brownie-czekoladowe-lynette-gotowe-na.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation