Kuchnia

Owoce morza.

krewetki z salsa z awokado z mango

Składniki (2 porcje):
1 dojrzałe awokado
1/2 mango
1/4 czerwonej papryki lub 1 mała ostra papryczka
pęczek świeżej kolendry
sok z 1-2 limonek
sól i pieprz do smaku
1 łyżka oliwy z oliwek
10 dużych krewetek
3-4 łyżki sosu sojowego
1 łyżka oleju roślinnego

Przygotowanie:
Krewetki umieścić w misce i dodać sos sojowy. Przykryć i odstawić na ok. 30 minut.
Mango, awokado i paprykę pokroić w kosteczkę. Dodać garść posiekanej kolendry.
Doprawić sokiem z limonki, solą, pieprzem i oliwą z oliwek.
Zamarynowane krewetki usmażyć na patelni na 1 łyżce oleju roślinnego.
Gotowe krewetki ułożyć na przygotowanej salsie.
Całość udekorować świeżą kolendrą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation