Kuchnia

Przepisy

Placuszki ziemniaczane z łososiem - Przekąski na Imprezę
Placuszki ziemniaczane z łososiem – przepis
Składniki:

6 ziemniaków
1 jajko
1 łyżka mąki
sól
pieprz
płatki chili
kurkuma
serek śmietankowy typu Turek, Almette itp.
łosoś wędzony
koperek
olej

Wykonanie:

Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce na dużych lub średnich oczkach. Dodać jajko, przyprawy i mąkę. Smażyć na oleju na chrupko (do zrumienienia). Odsączamy na ręczniku papierowym.

Serek śmietankowy (można opcjonalnie doprawić świeżo zmielonym pieprzem) umieszczamy w rękawie cukierniczym lub papierowej tutce i wyciskamy na placuszki kilka rozetek z serka. Łososia dzielimy na mniejsze kawałki i układamy na serku. Dekorujemy świeżym koperkiem.

Placuszki ziemniaczane z łososiem zdobędą uznanie Waszych gości. Są leciutkie, smaczne i wyglądają pięknie. Doskonała przystawka lub przekąska.

Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation