Kuchnia

Jadłabym...

Pierś kurczaka z kukurydzą i fasolą

SKŁADNIKI:
podwójna pierś kurczaka
2 łyżki oleju
czubata łyżka suszonej papryki w płatkach
puszka kukurydzy konserwowej
puszka pomidorów krojonych
duży ząbek czosnku
puszka czerwonej fasoli konserwowej
przyprawa do potraw meksykańskich
sól
mielony kminek
duża łyżka koncentratu pomidorowego





WYKONANIE:
Pierś opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę, obsmażyć na rozgrzanym oleju.
Dodać paprykę suszoną w płatkach, osączoną kukurydzę, pomidory z puszki i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
Po kilku minutach dodać osączoną z zalewy czerwoną fasolę.
Doprawić do smaku przyprawą do dań meksykańskich, kminkiem, solą i koncentratem pomidorowym.
Dusić jeszcze kilka minut do połączenia smaków.
Podawać z ugotowanym ryżem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation