Kuchnia

KOTLECIKI PULPECIKI

Kotleciki z kalafiora i marchewki
Składniki:
1 duży kalafior
2-3 marchewki
2 cebule
4 łyżki skrobi kukurydzianej
3-4 jajka
natka pietruszki (wedłu uznania - ja dałam ok. 6 łyżek)
sól, pieprz
2 łyżki masła
olej do smażenia
Wykonanie:
Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, zaś cebulę kroimy w drobną kostkę. Całość smażymy na maśle do miękkości doprawiając solą i pieprzem.
Kalafiora gotujemy do miękkości, po czym rozdrabniamy widelcem.
Marchewkę, cebulę, kalafiora, jajka, natkę pietruszki i skrobię kukurydzianą razem mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem i formujemy.Nakładamy łyżka na rozgrzaną patelnię i smażymy na złoty kolor.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation