Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru 1 ¼ szklanki maślanki lub kefiru 1 jajko, roztrzepane 2 łyżeczki syropu klonowego (dałam golden syrup, można użyć płynnego miodu) 20 g roztopionego masła 1 - 1,5 banana (około 200 g bez skórki), pokrojony cieniutko

. Do naczynia przesiać mąkę, wsypać cukier i proszek, wymieszać. W drugim naczyniu wymieszać roztrzepane jajko, maślankę, syrop i roztopione masło, wmieszać pokrojone banany. Zawartość naczyń połączyć, wymieszać. Ciasto jest dość gęste. Smażyć na nieprzywierającej patelni (bez tłuszczu).

Banany można zastapić innymi owocami.

Ozdobić według upodobania
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation