Kuchnia

Napoje , herbatki , napary wspomagające organizm

Jakimi napojami popijać posiłki, z jakich lepiej zrezygnować 4/9

Herbaty owocowe i ziołowe
Są jak naj­bar­dziej do­zwo­lo­ne, jeśli rze­czy­wi­ście są to stu­pro­cen­to­we na­pa­ry owo­co­we lub zio­ło­we (a nie np. czar­na her­ba­ta z do­dat­kiem owo­ców lub ziół). Do po­pi­ja­nia po­sił­ków szcze­gól­nie po­le­ca­ne są takie zioła jak: ru­mia­nek, koper wło­ski, mięta i szał­wia - wpły­wa­ją po­zy­tyw­nie na pro­ces tra­wie­nia. Bar­dzo do­brze, gdy to­wa­rzy­szą one po­tra­wom ob­fi­tu­ją­cym w tłuszcz (np. kar­ków­ce, scha­bo­we­mu, go­lon­ce) lub takim, które są wzdę­cio­gen­ne (np. po­tra­wom z ro­ślin strącz­ko­wych).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation