Kuchnia

Food

MangoPapaja: Sałatka z jajem, orzechami i serem kozim Les Croises Saine-Maure

Składnik (2 porcje):
•120 gram mix sałat z rukolą
•1 pomidor śliwkowy
•garść orzechów włoskich
•1/2 zielonej papryki
•50 gram sera koziego "Les Croises Sainte-Maure" (u mnie prosto z Francji) lub innego koziego sera, dość twardego
•cebula dymka
•2-3 jaja ugotowana na twardo/ półmiękko
Sałatę umieszczamy na talerzach. Pomidora i paprykę kroimy w kostkę, również układamy na talerzach. Jaja gotujemy na twardo (u mnie to około7,5-8 minut). Orzechy włoskie siekamy dość drobno. Ugotowane jaja kroimy na pół i umieszczamy na talerzach. Ser kozi kroimy na mniejsze kawałki. Wszystko układamy na talerzach i na końcu posypujemy dymką oraz orzechami włoskimi. Gotowe.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation