Kuchnia

MIKROFALÓWKA

Toffi z czekoladą i masłem orzechowym przepis - Wszystkie przepisy Polska

Składniki

ilość porcji: 32

600 g (3 szklanki) cukru
235 ml (1 szklanka) niesłodzonego mleka skondensowanego
20 g (1/4 szklanki) kakao
130 g (1/2 szklanki) masła orzechowego
1 łyżka masła
Sposób przygotowania

Przygotowanie: 10min. › Gotowanie: 20min. › Gotowe w: 30min.

Wysmarować masłem blachę o wymiarach 23x23 cm.
W rondelku wymieszać cukier ze skondensowanym mlekiem i kakao. Mieszać na dużym ogniu, doprowadzając do wrzenia. Zmniejszyć gaz na średni i kontynuować gotowanie do etapu miękkiej kulki.
Zdjąć z ognia, dodać masło orzechowe i margarynę. Mieszać ręcznie do uzyskania kremowej konsystencji; wlać do przygotowanej blachy. Pozostawić do ostygnięcia i pokroić w kostkę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation