Święta i uroczystości

Boże Narodzenie

aniołki z masy solnej - ugnieść ciasto z mąki i soli kuchennej w proporcji 1:1 dodając stopniowo wody; rozwałkować na grubość 0,5cm; do jednego aniołka potrzebujemy wyciąć z foremek do ciastek - 2 serduszka (skrzydełka), i dzwoneczek (sukienka); z wyciskarki do czosnku robimy włosy aniołka; resztę - głowę, nóżki i rączki (kulki) robimy już ręcznie; dziurki w skrzydełkach wyciskamy słomką do napojów. Gotowe aniołki układamy na blaszce do pieczenia (można podłożyć papier lub posypać mąką) i pieczemy w temp.100st.C do momentu lekkiego zbrązowienia:) GOTOWE (można teraz według gustu pomalować, spryskać sprayem białym lub udekorować brokatem, itp.)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation