Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

ichał Adamczyk
Składniki: - 6 opakowań galaretki o różnych kolorach. Puszka mleka skondensowanego - 2 torebki żelatyny Przygotowanie:
1. Przygotować kolorowe galaretki zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Umieścić na kilka godzin w lodówce. Po zastygnięciu galaretki, pokroić w kostkę gorącym ostrym nożem.
2. Wymieszać w misce kostki we wszystkich kolorach.
3. W osobnym naczyniu rozpuścić dwie torebki żelatyny i 1/2 filiżanki zimnej wody. Żelatyna musi pęcznieć przez jedną do dwóch minut.
4. Dodaj 1 1/2 szklanki wrzącej wody do żelatyny i wymieszać.
5. Dodaj do żelatyny puszkę mleka skondensowanego. Otrzymaną mieszaninę miesza się i ochładza.
6. Gdy mieszanina ostygnie, przelać na galaretki. Umieścić deser w lodówce przez noc.
7. Gdy galaretka twardnieje ostrym nożem zanurzonym w gorącej wodzie pociąć na kwadraty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation