Kuchnia

Warto zrobić

Pudding czekoladowy (6 porcji)
Składniki: 250 g czekolady, 175 g masła, 5 jajek, 75 g mąki, 125 g cukru pudru

Przygotowanie:

1.W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę oraz masło.

2.W misce wymieszaj mąkę, cukier puder oraz jajka. Dolej do nich roztopioną czekoladę i zmiksuj całość na gładką masę.

3.Posmaruj odrobiną masła sześć kokilek. Rozlej do nich czekoladowy krem, ale nie po same brzegi, ponieważ ciasto odrobinę napęcznieje pod wpływem temperatury.

4.Wstaw foremki do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni na 5 minut. Po tym czasie pudding powinien być zapieczony z zewnątrz i płynny w środku. Gotowe!

Inne artykuły w tej kategorii:
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation