Kuchnia

Przepisy

Roladki z Kurczaka z Papryką

2 piersi z kurczaka


Marynata:

pół czerwonej papryki
pół pomidora
sok z 1/3 cytryny
2 łyżki posiekanej bazylii
zmiażdżony ząbek czosnku
szczypta papryki suszonej
pieprz
sól


Nadzienie:

po kawałku papryki czerwonej, żółtej i zielonej
1/4 cebuli
pół łyżeczki oregano
odrobina suszonego czosnku


Dodatkowo:

smakowa kasza kuskus (u mnie smak grillowanych warzyw)


Sos:

3 łyżki jogurtu naturalnego
pół łyżeczki francuskiej musztardy
łyżeczka posiekanej pietruszki



Paprykę i pomidor zetrzeć na tarce-sam miąższ. Dodać posiekaną bazylię i pozostałe składniki marynaty.
Piersi oczyścić z błonek i tłuszczu. Rozkroić w poprzek nie przecinając do końca. Włożyć do marynaty co najmniej na godzinę.


Papryki i cebulę pokroić w słupki (ja cebulę pokroiłam w kostkę). Posypać oregano i czosnkiem, wymieszać. Ja odstawiłam nadzienie żeby przeszło przyprawami na czas marynowania mięsa.

Pierś układamy na folii aluminiowej (rozciętą stroną do dołu), na niej nadzienie i zawijamy. Polewamy resztą marynaty.


Następnie owijamy szczelnie folią i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation