Nie można zakończyć żądania
błąd 500

Uuups!
Wystąpił błąd uniemożliwiający wczytanie strony!
Kod błędu alM20(w razie konieczności, przekaż go Administracji)

Wejdź na Stylowi.pl

Formularz kontaktowy:


Kuchnia

Przepisy

Śliwkowy sos BBQ
łagodny(wegański)




Składniki na 3 słoiczki:
1 świeża papryczka chili, z pestkami
1 główka czosnku, obrane ząbki
10 suszonych śliwek
5 kulek ziela angielskiego
5 goździków
5 liści laurowych
3 cm świeżego imbiru
gałązka rozmarynu
2 łyżki oleju
1/4 szklanki cukru
2 łyżeczki papryki wędzonej
1 szklanka dobrego soku jabłkowego
1/2 szklanki dobrego keczupu
1/2 szklanki wody
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka sosu sojowego
2 łyżeczki musztardy
sól i czarny pieprz

Przygotowanie:
Liście laurowe, ziele angielskie i goździki rozetrzeć w moździerzu lub w młynku do kawy. Następnie sproszkowane dodać je do chili, czosnku, suszonych śliwek, imbiru i rozmarynu i wszystko zblendować w naczyniu blendera na pastę.
Na dnie dużego garnka rozgrzać olej, dodać pastę i wszystko podsmażać przez 2 - 3 minuty. Dodać cukier i wędzoną paprykę, smażyć kolejne 2 minuty, a następnie dodać pozostałe składniki. Zmniejszyć ogień i gotować 10 minut do czasu, aż sos zgęstnieje.
Na koniec zblendować go ręcznym blenderem, żeby był jeszcze gładszy i delikatniejszy, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przelać do słoików, marynować w nim składniki na grilla lub podawać jako sos do gotowych potraw, trzymać w lodówce do 14 dni.

http://www.jadlonomia.com/2014/04/sosy-na-grilla.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation