Kuchnia

kaasze

Kasza gryczana z papryką i brokułami

1 czerwona papryka
pół cebuli białej
pół średniego brokuła
woreczek kaszy gryczanej
szczypta soli do kaszy
2 łyżki serka wiejskiego na porcję
łyżka oleju rzepakowego

Wykonanie:

Kaszę gotujemy, pod koniec gotowania lekko solimy. Cebulkę siekamy, paprykę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulkę i podsmażamy, za chwilę dorzucamy paprykę i smażymy bądź dusimy pod przykryciem około 10-15 minut - nie solimy! Różyczki brokuła gotujemy kilka minut do miękkości - nie solimy!. Ugotowaną kaszę odsączamy i mieszamy ze wszystkimi warzywami. Wykładamy potrawkę na talerz i na wierzch kładziemy serek wiejski, może być wymieszany z ulubionymi ziołami:)

Proste?:)
Bardzo!!


Solimy tylko kaszę, warzyw już nie.
Dodany serek wiejski ma lekko słony smak - w zupełności wystarczy:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation