Kuchnia

Moje przepisy

CIASTECZKA Z MUSLI

Składniki:

300 ml mleka skondensowanego niesłodzonego, 3 łyżki miodu, 1 jajko, 1 szklanka musli, 0,5 szklanki otrębów owsianych, 80 g mielonych migdałów, 3 łyżki rodzynek, 3 łyżki orzechów włoskich, 3 łyżki suszonej żurawiny, 3 łyżki ziaren słonecznika

Musli, rodzynki, orzechy i żurawinę lekko rozdrobnić blenderem lub zmiksować, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Odstawić na ok. 10-15 minut, aby otręby wchłonęły płyn. Blaszkę o wymiarach ok. 20 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć na nią masę, rozprowadzić równomiernie i docisnąć łyżką. Wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C i piec ok. 30 minut. Po upieczeniu „ciasto” wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostudzenia. Gdy wystygnie pokroić w romby, kwadraty, prostokąty, lub jak kto woli. Pycha.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation