Kuchnia

Food

MangoPapaja: Orkiszowe naleśniki z serem i mango

Składniki:

• 100 gram mąki orkiszowej typ 2000


• 2 jaja


• szczypta soli


• 1 łyżka stewii


• 150 ml mleka 0,5%


• łyżka oliwy z oliwek do smażenia


• 1 mango


• 1 śliwka


• 100 gram twarogu chudego


• 2 łyżki miodu




Mąkę, jaja, sól, stewię i mleko mieszamy dokładnie aż uzyskamy gładką masę, bez grudek. Jeśli jest taka potrzeba należy dolać więcej mleka lub wody, gdyż ciasto nie powinno być zbyt gęste. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy cienkie naleśniki (z przepisu powinno wyjść 5 dużych naleśników). Mango kroimy w kostkę lub (jeśli jest tak miękkie ja moje) rozgniatamy widelce na papkę, dodajemy twaróg i całość dokładnie mieszamy. Na każdy naleśnik nakładamy po 1-2 łyżki nadzienia z mango i składamy/zwijamy naleśniki. Tuż przed podaniem naleśniki dekorujemy śliwką i polewamy miodem.

Gotowe!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation