Kuchnia

miesa

Kurczak w musztardowej glazurze

Składniki:
1 podwójny filet z kurczaka (50 dag)
1 mała cebula (ok. 5 dag)
ok. 1 ½ łyżki musztardy
ostra papryka w proszku
sól morska
pieprz ziołowy

Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka oczyścić z błonek, opłukać i pokroić w kostkę. Przełożyć na rozgrzaną teflonową patelnie i smażyć bez tłuszczu. Następnie do zrumienionego kurczaka dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Razem wymieszać i jeszcze chwilę smażyć - do zrumienienia się cebuli. Zdjąć z ognia, dodać musztardę i wymieszać. Następnie dodać ostrą paprykę w proszku, sól morską i pieprz ziołowy do smaku. Wymieszać podawać na gorąco np. z serkiem wiejskim 3% (jako dietetyczne danie) lub z pieczonymi ziemniakami i surówką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation