Kuchnia

Food *-*

składniki:

1 opakowanie bitej śmietany w proszku + 200 ml. zimnego mleka
1 mały jogurt naturalny
1,5 szkl. świeżych lub mrożonych malin
słodzik (unikałabym tych które zawierają aspartam) lub cukier (wedle uznania)
1,5 łyżki żelatyny
2 łyżki wrzątku
Maliny miksujemy blenderem na gładką masę.

Przecieramy przez gęste sito aby usunąć te małe nieznośne pesteczki!-tego kroku radzę nie pomijać.

Śmietanę ubijamy z mlekiem na sztywną pianę.

Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku.

Do malin dodajemy jogurt oraz słodzik i dokładnie mieszamy mikserem.

Dodajemy bitą śmietanę (kilka łyżek można pozostawić do dekoracji) i dalej mieszamy.

Na końcu dodajemy rozpuszczoną żelatynę i delikatnie mieszamy.

Deser rozlewamy do pucharków i wstawiamy do lodówki aby stężał.

Dekorujemy deser bitą śmietaną i malinami
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation