Kuchnia

kuchnia

Roladki z łososiem

Łososia możesz zastąpić grubszymi plasterkami wędzonej szynki, a kremowy twarożek pastą jajeczną. Wtedy przystawka zyska zupełnie inny smak.

Składniki na 16 porcji:
• 2 cienkie naleśniki
• 10 dag kremowego twarożku
• pół pęczka koperku
• pół cytryny
• 15 dag wędzonego łososia w plastrach
• sól
• pieprz
Sposób wykonania:

1. Twarożek wymieszaj z posiekanym koperkiem. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
2. Każdy naleśnik posmaruj warstwą twarożku, przykryj płatem łososia. Ostrożnie zwiń w dwie roladki.
3. Naleśniki pokrój na kawałki o wymiarach 3 na 10 cm.
4. Każdy zepnij wykałaczką.
5. Każdą roladkę z łososia udekoruj kawałkiem koperku.


- Przepisy - Przekąski - Kuchnia - Polki.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation