Kuchnia

drożdżowe i nie tylko

Wiedeńskie pierogi
rozczyn:

szklanka mleka
łyżka mąki
łyżka cukru
5 dag. drożdży
ciasto:
1/2 kg. mąki
2 jajka
szczypta soli

farsz:
30 dag. pieczarek
sól
pieprz
cebula

Przygotowanie:
Zrobić rozczyn i odstawić na 10 minut. Mąkę, jajka i sól zagnieść i dodać rozczyn. Zagnieść i odstawić do wyrośnięcia. Następnie rozwałkować i wykrawać kółka. Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Doprawić. Gdy farsz ostygnie , nakładać na kółka z ciasta i lepić pierogi. Odstawić do wyrośnięcia, a potem smażyć jak pączki na złoto z obu stron. Podawać na ciepło.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation