Kuchnia

good food

Maxi king

250 g masła w temp pokojowej
1/2 szkl cukru pudru
3 szkl mleka w proszku
400 g serka waniliowego
500 g masy kajmakowej
400 g herbatników

polewa:
200 g czekolady
200 g solonych orzeszków ziemnych

Masło utrzyj z cukrem pudrem do puszystej masy. Dodaj mleko w proszku na przemian z serkiem waniliowym. Miksuj, aż powstanie krem. Na dnie formy ułóż warstwę herbatników. Na nie wyłóż połowę mlecznego kremu i przykryj kolejną warstwą herbatników. Rozsmaruj na herbatnikach karmel, a na nim połóż kolejną porcję ciastek. Posmaruj resztą kremu mlecznego i przykryj herbatnikami. Czekoladę posiekaj i rozpuść w kąpieli wodnej. Orzeszki wyłóż na sitko i potrząchaj, by pozbyć się nadmiaru soli. Wmieszaj do roztopionej czekolady i całość wyłóż na wierch ciasta. Wstaw do lodówki na noc.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation