Kuchnia

♥ Archi ♥, architecture, Architektura

Andrutowy snikers przepis - Składniki
ilość porcji: 15

375 g margaryny (1,5 kostki)
250 g cukru
2 opakowania (32 g) cukru waniliowego
250 ml mleka
250 g granulowanego mleka w proszku
150 g herbatników, pokruszonych

5 listków wafla
150 g orzeszków ziemnych solonych, grubo posiekanych
1 łyżka kakao
100 g rodzynek
100 g czekolady gorzkiej lub mlecznej

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 30min. › Gotowanie: 10min. › +5godz. odstawienie › Gotowe w: 5godz.40min.

Margarynę, cukier, cukier waniliowy i mleko zagotować i ostudzić, aby było lekko ciepłe.
Do masy dodać mleko w proszku, pokruszone herbatniki i pokruszonego jednego wafla. Wszystko dokładnie wymieszać i podzielić na 3 równe części.
Do jednej części dodać orzeszki, do drugiej łyżkę kakao, a do trzeciej rodzynki.
Wafle przekładać odpowiednio masami: orzechową, kakaową i rodzynkową.
Przełożone wafle mocno docisnąć i odstawić aby andruty dobrze połączyły się z masami.
Czekoladę roztopić i polać nią wierzch przygotowanego ciasta. Odstawić do lodówki na 4-5 godzin.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation