Kuchnia

Dla podniebienia

Naleśniki z kaszą gryczaną i twarogiem
paseczki z ogórka
sok pomidorowy

Składniki na 3-4 sztuki:

Ciasto:
4 łyżki mąki pszennej (typ 550)
2 łyżki mąki żytniej razowej (typ 2000)
1 jajo
½ łyżki oleju
4 łyżki otrębów
½ szklanki mleka 0,5% tł
½ szklanki wody (lub trochę więcej jeśli będzie za gęste ciasto)

Połącz suche składniki, dodaj mleko, jajo i olej. Mieszaj lub miksuj aż składniki się połączą. Dodaj wodę i wymieszaj. Smaż z obu stron na złoty kolor.

Farsz:
100 g kaszy gryczanej
100 g chudego twarogu
1 cebula
Sól, pieprz
Ewentualnie łyżka śmietany
Oliwa z oliwek

Kaszę gryczaną ugotuj na sypko, cebulę pokrój w drobną kosteczkę i podduś chwilę na patelni. Twaróg zgnieć razem z kaszą i cebulką. Dopraw solą i pieprzem. Jeśli farsz się nie lepi możesz dodać łyżkę śmietany.

Naleśniki posmaruj farszem i złóż.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation