Kuchnia

drób

Roladki z kurczaka z nadzieniem serowo-musztardowym

125g mozzarelli
50g żółtego cheddara
1 łyżka musztardy gorczycowej
4 piersi z kurczaka
8 plastrów wędzonego boczku
czarny pieprz

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C. Mozzarellę rozdzielamy palcami na mniejsze kawałki, żółty ser trzemy na tarce o grubych oczkach. Mieszamy sery z musztardą. Ostrym nożem nacinamy wzdłuż każdą pierś (nie do końca) a następnie napełniamy nadzieniem serowo-musztardowym. Składamy i zawijamy każdą pierś w 2 plastry boczku, nie za mocno, po prostu tak, żeby to się nam razem wszystko trzymało. Posypujemy pieprzem (boczek I tak już jest słony więc nie solimy!). Układamy na posmarowanej odrobiną oliwy blaszce i pieczemy w piekarniku około 20-25 minut. My podaliśmy danie z młodymi ziemniakami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation