Kuchnia

breakfast time

Francuskie tosty!

Skład:

(przepis na dwa tosty)

4 tosty pszenne

1 jajko

1 szklanka mleka

1-2 łyżki cukru pudru

2 łyżki masła (do smażenia)

1-2 brzoskiwnie lub nektarynki

1 banan

konfitury z malin

A oto jak to zrobić:

1. Do naczynia rozbijamy jajko, dolewamy mleko i dodajemy cukru pudru. Całość ubijamy. Tosty zamaczamy w mieszance, chwilkę czekamy aż pieczywo nasiąknie i wkładamy na rozgrzaną patelnie z masłem. Na jedną kromkę nakładamy plastry bananów i przykrywamy drugą kromką. Smażymy aż chleb będzie zarumieniony i chrupiący. Przed podaniem polewamy konfiturami, posypujemy cukrem pudrem i dodajemy pokrojone brzoskwinie.


http://www.makecookingeasier.pl/na-sniadanie/z-cyklu-niedzielne-sniadania-ktore-trwaja-troche-dluzej-francuskie-tosty/#more-3253
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation