Kuchnia

Warzywa faszerowane

Pieczarki zapiekane z serem

Składniki

70 dag pieczarek
1 cebula
30 dag żółtego sera
4 jajka
3 łyżki zielonej pietruszki
sól
pieprz
margaryna do smażenia

Etapy przygotowania

1.
Pieczarki umyć, oczyścić. Odciąć nóżki. Nóżki pokroić w drobną kosteczkę.
2.
Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Pietruszkę posiekać. Cebulę pokroić w małą kostkę.
3.
Na blaszkę do pieczenia położyć pergamin a na nim układać kapelusze pieczarek ( dziurą do góry ).
4.
Do miseczki wbić jajka. Doprawić solą i pieprzem. Dodać posiekaną pietruszkę. Dobrze wymieszać.
5.
Na patelni rozgrzać margarynę. Smażyć pokrojone nóżki pieczarek z cebulką. Gdy cebulka się zarumieni wlać jajka i usmażyć jak jajecznicę. Przygotowanym farszem napełniać kapelusze pieczarek ułożone na blaszce. Posypać startym serem.
6.
Zapiekać w piekarniku 20 - 30 minut w 180 st C
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation